Volkoren lasagne met rode biet en ricotta

Volkoren lasagne met rode biet en ricotta.

Deze ovenschotel is super gezond en makkelijk om te maken. Wist je dat rode biet de doorbloeding van de hersenen verbetert, dat het de sportprestaties verbetert, deze groente gaat ontstekingen tegen en werkt anti- kanker. Genoeg redenen om deze groente regelmatig in je gerechten te stoppen. In combinatie met de volkoren lasagne en ricotta is deze ideaal als avondmaal. Een heerlijk vegetarisch gerecht. Laat het smaken!

Benodigdheden voor 2 personen

    250g gekookte bieten
    25g extra vierge olijfolie
    30g speltbloem
    250ml magere melk
    1 ei
    125g ricotta
    snuf tijm
    peper en zout
    Enkele vellen volkoren lasagne bladen
    40g walnoten

Werkwijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2. Verhit de olijfolie in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Bak de roux 3 minuutjes en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf met een garde roeren tot een glad geheel.

    3. Roer de ricotta er op het laatst door en breng het mengsel op smaak met peper, zout en tijm. Snijd de rode bieten in plakjes en verdeel een laagje over de bodem van een ovenschaal.

    4. Verdeel hier een beetje van de saus over en kruimel er wat walnoten over. Dek af met lasagnevellen. Verdeel dan weer een nieuwe laag bieten, saus, noten en lasagnevellen er over en eindig met een laag bieten en zorg dat je nog wat saus en noten over hebt.

    5. Klop het ei door de overgebleven bechamelsaus en giet over de complete ovenschotel. Verdeel wat noten erover en zet de bietenlasagne in de oven en bak deze in ongeveer 40 min gaar.

SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

  • info@teasandgreens.be
  • FACEBOOK
    FACEBOOK
  • teasandgreens.be
    teasandgreens.be
  • PINTEREST
  • Instagram