Zoete appel- paprikasoep

Zoete appel- paprikasoep

Soep! Dat smaakt altijd.. Soep is een ideale vuller en je hebt meteen een deel van je dagelijkse portie groenten binnen. Je kan er restjes in verwerken, lekker als tussendoor of je kan hem ook koud drinken. Deze keer heb ik een soep gemaakt voor de zoetebekken hier. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Enjoy!

Benodigdheden voor 4 personen

    4 rode paprika’s
    2 wortels
    1 grote ui
    1 zoete aardappel
    1 l groentenbouillon
    1 groene appel
    150 g magere yoghurt 0%
    1 tl honing
    1 tl appelazijn
    Zwarte peper
    Naar keuze: basilicum
    Naar keuze: sesamzaadjes

Werkwijze

1. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Schil de wortels en zoete aardappel en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui.

2. Stoof de ui met de paprika, zoete aardappel en de wortel in een eetlepel becel light bakboter. Voeg er dan de bouillon bij en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep.

3. Spoel de appel, snij hem in kwartjes en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof, roer het met de magere yoghurt door de soep. Warm nog even door, maar laat niet meer koken. Breng op smaak met de zwarte peper, honing en appelazijn.

4. Schep de soep in een warme kom. Serveer naar smaak met grof gehakt basilicum en de sesamzaadjes.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: