Pompoen muffins met rozijnen

Pompoen muffins met rozijnen














Benodigdheden voor 5 muffins

    35g speltmeel
    35g havermoutmeel
    2tl bakpoeder
    2tl koek- speculaaskruiden
    75ml Alpro go on yoghurt
    30ml olijfolie of koolzaadolie
    20ml ahornsiroop
    150g gekookte pompoen
    1 ei
    25g rozijnen

Werkwijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2. Kook eerst de pompoenblokjes tot ze gaar zijn. (Ik heb voorgesneden verse pompoenblokjes zo gekocht in de winkel en moest ze enkel nog gaar koken.)

    3. Meng ondertussen alle droge ingrediƫnten samen in een kom behalve de rozijnen.

    4. Doe dan de gare pompoen, het ei, de ahornsiroop en de yoghurt in een blender/ keukenmachine en mix tot een glad geheel.

    5. Voeg dit beslag bij in de kom met de droge ingrediƫnten en roer goed door elkaar. Voeg de olijfolie en rozijnen toe en meng nog eens goed door het beslag.

    6. Neem nu de muffinvormpjes (papieren of siliconen) en schep het beslag met een soeplepel tot deze aan de rand gevuld zijn.

    7. Bak de pompoenmuffins ongeveer een 35 minuten (hangt af van oven tot oven) en prik met een prikker om te kijken of ze gaar zijn.

    8. Laat ze afkoelen of warm zijn ze ook lekker! Ideaal als ontbijt of snack.

SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs,
Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: