Gezonde homemade tonijnsalade

Gezonde homemade tonijnsalade

Tonijnsalade’s uit de winkel bevatten zeer veel vetten en conserveermiddelen. Dus maak hem eens een keertje zelf! Veel gezonder… en helemaal niet moeilijk. Ik heb de gewone mayonaise die ze meestal gebruiken vervangen door Remia friteslijn. Voor een hoeveelheid van 20ml bevat het maar slechts 22 kcal! Je kan deze eventueel ook nog vervangen door magere yoghurt. Heerlijk als bijgerecht of voor op een rijstwafel/cracker als tussendoor. Ik eet hem af en toe ook ’s middags als lunch met nog een portie rauwe groenten bij.

Enjoy!

Benodigdheden voor 2 porties

    100 gram tonijn in eigen nat (blikje)
    1 ei
    1/2 rode ui
    1/2 klein blikje maïs
    20 ml Remia friteslijn
    Zwarte peper

Werkwijze

1. Kook een vers eitje ongeveer voor zo’n 10 minuutjes op voorhand en laat deze afkoelen. Pel daarna het ei en snij hem in kleine blokjes. Snij ook de 1/2 rode ui fijn.

2. Meng in een kom de tonijn, maïs en rode ui goed door elkaar.

3. Voeg daarna de remia friteslijn toe, meng nog eens goed door elkaar en kruid af met zwarte peper.

4. Als laatste voeg je het ei erbij, meng voorzichtig door elkaar en kruid eventueel nog eens af met zwarte peper.

5. Zet de homemade tonijnsalade voor een paar uurtjes in de koelkast zodat hij lekker fris is voor je hem gaat eten!



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: