Havermout gebakjes

Havermout gebakjes

Heerlijke vezelrijke gebakjes voor in de ochtend! Wie wil nu niet ontbijten met havermout gebakjes. Het is makkelijk te maken en snel klaar. Je kan het eventueel ook eten als tussendoor. Vul ze met yoghurt of magere kwark en top ze af met wat fruit.

Enjoy!

Benodigdheden voor 2 gebakjes

    50 gram havermout
    1 el honing
    1 el olijfolie extra vierge
    1 tl kaneel
    Naar keuze: magere kwark
    Naar keuze: fruit (Ik heb diepvries rode/blauwe bessen genomen.)

Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Voeg alle ingrediƫnten samen buiten de kwark en het fruit. Meng goed door elkaar en zet het beslag voor 15 minuutjes in de koelkast.

3. Neem dan 2 siliconen muffinvormpjes en vul deze met het beslag. Druk goed aan met een theelepel en maak er een kommetje in zodat je deze achteraf kan vullen met de kwark.

4. Bak de havermout kuipjes 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even afkoelen. Ze worden dan krokanter. Neem ze voorzichtig uit de muffinvormpjes en vul deze met de kwark en werk af met wat fruit.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Laat een reactie achter

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: