Appelbrood

Appelbrood

Dit recept is een combinatie van een appelbrood en een appelcake. Heerlijk! Dit appelbrood is geschikt als tussendoor of als ontbijt. Ik eet hem ’s morgens met een plakje kipfilet op of je kan hem makkelijk mee naar het werk nemen als tussendoor. Ook handig aan dit brood is dat je de plakjes kan invriezen. Zo kan je de avond ervoor een plakje uithalen en heb je ’s morgens je ontbijt al klaarstaan! Het appelbrood zit dus eigenlijk tussen cake en brood in. Ik gebruik geen boter dus het heeft niet het boterige, zoete van cake, maar heeft wel de structuur en zachtheid. Zeker het proberen waard dus!

Enjoy!

Benodigdheden voor 1 brood

    150 gram speltbloem
    85 gram ongezoete appelmoes
    3 el magere kwark
    2 eieren
    1 appel in stukjes gesneden
    2 tl kaneel
    2 tl bakpoeder
    Naar keuze: sesamzaadjes
    Naar keuze: pure chocolade hagelslag

Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Voeg alle droge ingrediƫnten in een kom en meng goed door elkaar. (De sesamzaadjes hou je voor het laatst.)

3. Voeg dan de magere kwark, appelmoes en eieren toe en meng tot een glad beslag.

4. Voeg als laatste de stukjes appel en pure chocolade hagelsag toe en roer nog eens door elkaar.

5. Giet het beslag in een siliconen bakvorm, bestrooi het brood met sesamzaad en zet het in de voorverwarmde oven voor een klein uurtje.

6. Kijk even na met een prikker of hij gaar is en laat even afkoelen voor je er van eet.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: