Rijstsalade met gepluisde kip

Rijstsalade met gepluisde kip

Een heerlijk simpel bijgerecht voor bij de BBQ of kan ook als lunch. Ik heb me gebaseerd op de de rijstsalade van Colruyt. Ik heb de tonijn vervangen door gepluisde kip omdat ik dit de laatste tijd al wat te veel gegeten heb. Voor de rest heb ik niets aangepast omdat het op zich al een gezond recept is! Met de dressing smaakt dit bijgerecht goed af!

Enjoy!

Benodigdheden voor 1 portie

    100 gram prinsessenbonen
    8 tapas tomaten
    1/2 rode ui fijn gesnipperd
    1 ei
    40 gram ongekookte zilvervliesrijst
    100 gram kip in eigen nat (target kip)
    75 gram maïs uit een blikje
    gedroogde bieslook
    1 tl mosterd
    Zwarte peper en zout
    2 el olijfolie extra vierge
    1 tl rodewijnazijn

Werkwijze

1. Kook het ei 10 minuten in kokend water. Giet af en laat afkoelen.

2. Kook de prinsessenbonen ± 6 minuten onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water.

3.Kook de rijst beetgaar. (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

4. Maak intussen de dressing: meng de olijfolie in een kommetje met de rodewijnazijn, de mosterd en de gedroogde bieslook. Kruid met peper en zout.

5. Pel het hardgekookte ei en snij in schijfjes.

6. Meng de rijst in een mengkom met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de gepluisde kip. Roer er de dressing onder en leg er de schijfjes ei op.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: