Preisoep met appel

Preisoep met appel

Nu het kouder begint te worden is een preisoep ideaal als lunch! Combineer deze met enkele volkoren boterhammen of crackers en mager beleg. Prei is dan ook een wintergroente en bevat provitamine A, Vitamine B1, B2, C en E. Het bevat ook mineralen zoals kalium, natrium en fosfor, deze remmen infecties. Prei bevordert de nieractiviteit en voorkomt nierstenen. Alleen maar voordelen dus!

Hieronder vind je mijn receptje voor een preisoep:

Benodigdheden voor 4 porties

  400g prei
  1 grote appel
  2 sjalotjes
  1tl citroensap
  Knoflookpoeder
  Zwarte peper
  Olijfolie
  1l groentenbouillon
  75ml light kookroom

Werkwijze

  1. Haal de buitenste bladeren van de prei en snijd ze in de helft. Was de prei goed zodat al het zand weg is. Snij deze dan in ringen en hou een klein beetje prei apart voor de garnering.

  2. Neem de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine stukjes. Hou een beetje appel apart en meng dit samen met het citroensap ook als garnering.

  3. Neem een kookpot en doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en laat verhitten. Snij de sjalotjes in kleine stukjes en fruit deze in de kookpot. Daarna voeg je de prei en appel toe en laat 3 minuutjes stoven.

  4. Voeg 1 liter groentenbouillon toe aan de prei en appel en roer af en toe tot de soep kookt. Kruid deze af met knoflookpoeder en zwarte peper. Laat de soep 10 minuutjes zacht koken, zet dan de soep af en laat het een minuutje rusten.

  5. Mix de soep glad met een staafmixer en roer dan de kookroom erdoor. Garneer de soep met de preiringetjes en de kleine stukjes appel. Kruid eventueel verder af met zwarte peper.

SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs,
Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: