Healthy Panna Cotta

Healthy Panna Cotta

Ideaal als nagerecht voor de kerstdagen die eraan komen! Healthy speculaas panna cotta met blauwe bessen coulis. Ik heb hem afgewerkt met speculaas, maar als je dat weglaat heb je zeker een gezond en luchtig nagerechtje. Heb je hem gemaakt? Laat het me weten!

Benodigdheden voor 2 personen

  200ml ongezoete sojamelk
  65ml alpro sojaroom light
  1tl kokosbloesemsuiker
  1tl koek-speculaas kruiden
  2g Agar Agar
  125g blauwe bessen
  1el citroensap
  1 kleine scheut agavesiroop

Werkwijze

  1. Doe de sojamelk, de light room en agar agar in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 2 minuten fel koken.

  2. Haal het pannetje van het vuur en voeg de koek- speculaas kruiden en kokosbloesemsuiker toe en roer goed door elkaar. Laat eventjes afkoelen.

  3. Wanneer het afgekoeld is giet je het ‘beslag’ in 2 glazen potjes. Zet de glaasjes daarna in de koelkast en laat het enkele uren opstijven.

  4. Wanneer het is opgestijfd, maak je de blauwe bessen coulis. Ik heb diepvries blauwe bessen op voorhand in de koelkast gezet zodat deze ontdooid zijn voor de coulis. Mix de bessen samen met het citroensap en de scheut agavesiroop tot een glad geheel.

  5. Verdeel de blauwe bessen coulis over de 2 potjes en plaats terug in de koelkast tot je ze gaat serveren. Haal ze uit de koelkast en brokkel eerst nog wat speculaas fijn en verdeel dit over de panna cotta.

  6. Een luchtig gezond dessertje voor kerst !  SMAKELIJK!
  Laat me weten wat je er van vond!

  Liefs, Sanne

Laat een reactie achter

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: