Wortel- paprika koekjes

Wortel- paprika koekjes

Hi allemaal!
Snacken doen we allemaal en het liefst met iets lekkers. Meestal neem ik als tussendoortje soya yoghurt met fruit of een betterfood koek of wat snack tomaatjes, maar deze keer wou ik eens iets anders. Ik ben weer op de site van Colruyt gaan rondsnuffelen en deze wortel- paprika koekjes zagen er heerlijk uit. Het origineel recept vind je hier.. Ditmaal heb ik niet veel veranderd.

Benodigdheden

    3 wortelen
    1 rode paprika
    2 sjalotjes
    Gedroogde bieslook
    1 ei
    4el speltbloem
    2el olijfolie extra vierge
    Zwarte peper
    Zout

Voorbereiding

1. Schil de wortelen en rasp ze. Druk het vocht er een beetje uit (leg de geraspte wortelen in een vergiet en druk erop met de bolle kant van een lepel).

2. Snipper de sjalotjes fijn.

3. Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

4. Klop het ei los.

Werkwijze

Om de koekjes in taartvorm te krijgen zoals op de foto heb ik ze eerst in een siliconen bakvorm 35 min. gebakken op 180 graden. Daarna heb ik ze nog even in de pan gebakken met wat olijfolie zoals in het origineel recept.

1. Meng de geraspte wortelen met de blokjes paprika, de sjalotjes, de bieslook, het losgeklopte ei en de speltbloem. Kruid met zwarte peper en zout.

2. Verhit 1 eetl. plantaardige olie in een pan en bak 3 à 4 koekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.

3. Verhit nog een keer 1 eetl. olijfolie en bak de rest van de koekjes.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Laat een reactie achter

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: