Notenbrood met sesamzaad

Notenbrood met sesamzaad

Dit notenbrood is deels gebaseerd op het recept van Fitfoodfab. Enkele ingredienten veranderd en toegevoegd eeen daar is dit notenbrood uit gekomen. Heerlijk als snack of ontbijt en is lekker voedzaam. Ik heb hazelnoten genomen, maar je kan natuurlijk eender welke noot hiervoor gebruiken. Laat hem na het bakken even afkoelen en je kan eventueel een deel ervan invriezen. Handig!

Enjoy!

Benodigdheden

    50 gram kokosmeel
    50 gram sesamzaad
    75 gram noten naar keuze (gehakt)
    1 banaan
    2 eieren
    1 tl bakpoeder
    1 tl agar agar gemengd met 1 el water
    3 el franse magere kwark
    30 gram rozijnen
    1 tl kaneel
    2 tl kokosbloesemsuiker

Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Voeg alle droge ingrediƫnten (ook de gehakte noten) samen en meng goed door elkaar.

3. Voeg daarna de kwark, de eieren en de agar agar erbij en meng nog eens goed door elkaar tot het een nat beslag wordt. Prak dan de banaan en voeg deze samen met de rozijnen erbij en roer nog eens goed.

4. Doe het beslag in een siliconen bakvorm en zet in de oven voor zo’n 30 minuten.

5. Laat goed afkoelen voor je er van eet en je kan ook een deel in plakjes snijden en invriezen.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Laat een reactie achter

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: