Vegetarische wok met gehakt en prei

Vegetarische wok met gehakt en prei

Ook al ben ik geen vegetariër soms vind ik het wel eens leuk om deze producten uit te proberen. Deze keer heb ik dit gedaan met het veggie gehakt van Boni. (Deze zijn te koop in de Colruyt.) Ik heb me gebaseerd op een recept van hun namelijk de Wokschotel van quorn, prei en kerstomaat. Origineel recept vind je hier. Ik heb hem wel iets ‘groener’ gemaakt. Je kan hem als lunch of diner eten.

Enjoy!

Benodigdheden voor 1 portie

  100g veggie gehakt van Boni
  75g prei
  75g courgette
  7 halfzongedroogde kerstomaten
  Scheutje Alpro soya light room
  30g ongekookte volkoren pasta
  1/2el pijnboompitten
  1el ketjap manis
  1/2 el olijfolie
  1/4 groentebouillon blokje

Werkwijze

1. Snij eerst de prei en courgette in fijne stukken en rooster de pijnboompitten goudbruin in een antiaanbaklaag pan. Kook de volkoren pasta ook al gaar en zet alles even opzij.

2. Verhit de olijfolie in een wokpan en laat het veggie gehakt 2 minuutjes bakken.

3. Voeg de prei en courgette eraan toe. Overgiet met de ketjap manis en een klein scheutje water. Laat 10 min. sudderen.

4. Voeg nu ook het bouillonblokje erbij en roerbak ± 5 min. tot al het vocht opgenomen is. Voeg de Alpro soya light room toe en laat even verder sudderen.

5. Meng de pasta en de halfzongedroogde tomaten onder de wok en roer goed door elkaar. Doe deze dan in een halfdiep bord en werk af met de pijnboompitten.SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Laat een reactie achter

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: