Quiche met witloof en brie

Quiche met witloof en brie

MEALPREP! Ik heb deze quiche met witloof en brie gebakken, heerlijke combinatie! Ik eet 1 puntje als middagmaal met nog wat extra groenten bij. De rest verdeel ik in stukken en vries ik in. Handige gezonde mealprep. Ben je benieuwd naar het recept? Ik heb me gebaseerd op een recept van Colruyt, maar weer een beetje aangepast. Het origineel recept vind je hier.

Enjoy!

Benodigdheden voor 1 quiche

    600 gram witloof
    150 gram brie
    300 gram mager rundergehakt
    1 rol bladerdeeg (versmarkt)
    4 eieren
    1 dl soya light room
    1 el olijfolie extra vierge
    nootmuskaat
    peper en zout

Werkwijze

1. Verhit een wokpan en bak het mager rundergehakt gaar. Haal uit de pan, giet een scheutje extra vierge olijfolie in de pan en doe er het fijngesneden witloof bij. Laat afgedekt 10 min. sudderen tot het witloof geslonken is.

2. Voeg er de lichte room aan toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog even doorkoken. Neem de pan van het vuur, klop de eieren goed los en meng door het witloof.

3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm diameter, 4 cm hoog) en prik er enkele keren in met een vork.

4. Verdeel het mager rundergehakt over het bladerdeeg en giet er de witloofbereiding over. Verdeel er de brie over en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 45 à 55 min. Als de quiche te bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: