Chinese spaghetti met tempeh

Chinese spaghetti met tempeh

Hi allemaal!

Dit is een recept uit het boekje dat je deze maand bij het maandblad Goed Gevoel kan kopen. ‘De nieuwe voedingsdriehoek op je bord.’ geschreven door de KVLV, vrouwen met vaart. Als voedingsdeskundige heb ik deze natuurlijk in huis gehaald. Ik heb enkel de champignons weggelaten omdat ik deze niet lust, maar jullie kunnen ze er perfect bij maken! Met deze benodighdheden zijn het ongeveer 2 à 3 porties dat je ervan kan eten.

Enjoy!

Benodigdheden

    200 gram tempeh
    250 gram volkoren spaghetti
    (150 gram champignons)
    3 wortelen
    100 gram sojascheuten
    4 lente – uitjes
    1 eetlepel olijfolie extra vierge
    1 eetlepel sojasaus
    1 theelepel kerriepoeder
    1 theelepel paprikapoeder
    1/2 theelepel kurkuma
    Peterselie

Werkwijze

1. Snijd de wortelen in fijne reepjes, de champignons in schijfjes en de lente-uitjes in fijne schuine plakjes.

2. Kook de spaghetti en laat uitlekken. Snijd de tempeh in blokjes en roerbak deze in 1 eetlepel olijfolie.

3. Voeg de groenten toe en laat al roerend mee gaar bakken. Voeg dan ook de soja scheuten en kruiden toe en laat nog 5 minuten verder bakken.

4. Meng er ook de spaghetti onder en strooi er de fijngesnipperde peterselie over.



SMAKELIJK!
Laat me weten wat je er van vond!

Liefs, Sanne

Laat een reactie achter

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: