Joy of Matcha

Joy of Matcha

REVIEW + WINACTIE

Ik heb onlangs een pakket aangekregen van Joy of Matcha met daarin alle benodigdheden om een matcha thee te maken. Maar wat is matcha juist? MATCHA is een gemalen poederthee die lijkt op groene cacaopoeder en smaakt naar groene groenten. Het is een Japanse thee die super tasty smaakt en ook ontzettend gezond is. Ik leg hieronder even kort uit welke voordelen matcha heeft, wat ik ervan vind en hoe je deze thee kan winnen!

Waarom is matcha zo gezond?

Matcha is een soort groene thee die vrijwel in iedere gezondheidswinkel verkrijgbaar is. Ondanks het een thee is wordt het voornamelijk verkocht in poedervorm. Matcha komt oorspronkelijk uit Japan en daar is het de gewoonte om het blad fijn te malen zodat je de volledige plant binnenkrijgt.

Op die manier krijg je alle antioxidanten, vitamines en mineralen binnen. Je kunt het poeder met net geen kokend water kloppen (met een chasen, zie foto hieronder). Je kan het kruid natuurlijk ook gewoon in water of melk oplossen. Net zo makkelijk en even smakelijk!

Vaak wordt gezegd dat matcha een bittere smaak heeft. Dit moet ik beamen. Ik moest er inderdaad wel even aan wennen, maar ik raad matcha zeker aan aangezien het veel gezondheidsvoordelen heeft. Bij het gekregen pakketje van Joy of Matcha zat een fiche bij met 2 receptjes, waar ook op staat dat je er bio honing mag bij doen om het iets zachter van smaak te maken. Dit heb ik dus gedaan en dat mag de matcha zeker hebben. Heerlijk zacht van smaak als je hem samen met ongezoete amandelmelk maakt. (TIP!)

Welke gezondheidsvoordelen heeft Matcha nu?

☘︎ Matcha thee bevat veel polyfenolen
Polyfenolen zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen (moleculaire deeltjes die je DNA kunnen beschadigen). Deze bescherming is veel beter dan bij bijvoorbeeld normale groene thee.

☘︎ Matcha kan je cholesterol in het bloed verlagen
Dit poeder houdt je bloedsuikerspiegel laag waardoor diabetes type 2 kan voorkomen worden.

☘︎ Matcha poeder helpt bij het verliezen van gewicht
Dat komt mede door het vorige puntje. Matcha houdt de boedsuikerspiegel laag wat bevorderend werkt voor het verliezen van gewicht. Nadat je gegeten hebt stijgt je bloedsuikerspiegel fors en gaat je lichaam insuline aanmaken. Het teveel aan insuline gaat je lichaam omzetten in vet. Matcha houdt de bloedsuikerspiegel laag waardoor er minder vet wordt opgeslagen. IN HUIS HALEN DUS!

☘︎ Matcha versterkt je immuunsysteem
Deze thee bevat het antioxidant L-thealine. Deze aminozuur zorgt voor een kalmerend effect en is goed om stress te verhelpen. Deze stof stimuleert ook het immuunsysteem waardoor je minder snel last krijgt van griep, verkoudheid of andere ziekte.

!! Je kan Matcha niet alleen drinken, maar je kan het poeder ook gebruiken in baksels, shakes, desserts, ijs, …

Heb ik je ondertussen al kunnen overtuigen om Matcha eens te proberen? Ik mag van Joy of Matcha een pakketje weggeven. Lees hieronder verder hoe je hem kan winnen en uitproberen!

WINACTIE

Wat moet je doen om dit pakketje te winnen?

☘︎ Like de pagina van Joy of Matcha op instagram.
☘︎ Like mijn pagina Teas and Greens op instagram .
☘︎ Tag iemand onder de post op instagram waarmee je deze Matcha thee wel eens zou willen uitproberen!

⚡︎⚡︎ Maak extra kans door je in te schrijven op mijn nieuwsbrief! (Dit kan via mijn blogsite in de zijbalk.)

Wat zijn de voorwaarden?

Je moet de procedure hierboven volgen om te kunnen winnen. Alle belgen en Nederlanders mogen meedoen aan de actie.

De actie sluit op zaterdagavond 3 november en de winnaar maak ik bekend op zondag 4 november. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

VEEL SUCCES !

    Gezonde groetjes, Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: