GreenPan en zijn gezonde voordelen!

GreenPan en zijn gezonde voordelen!

Onlangs kreeg ik de kans om de nieuwe collectie van GreenPan te ontdekken en uit te proberen. Het zijn niet alleen supermooie kookpannen, maar ook nog eens gezond! Hoe gezond? Zijn gewone pannen die ik in de supermarkt koop dan ongezond? JA, de meeste wel! Ben je benieuwd? Lees dan zeker hieronder verder!

Wat is het verschil met GreenPan en gewone kook- en braadpannen?

GreenPan ontwikkelde een gezonde keramische Thermolon antikleeflaag, gemaakt op basis van natuurlijke materialen zoals zand. Ze gebruiken géén schadelijke chemische stoffen zoals PFOA, PFAS, lood of cadmium en de meeste pannen met een gewone antikleeflaag bevatten deze stoffen wel. Dit is ondertussen al de 5e generatie die GreenPan uitbrengt en daardoor zijn ze perfect door de supersterke antikleeflaag. Deze kook- en braadpannen maak je in een handomdraai schoon en helpt je koken als een PRO.

Traditionele antikleeflaag VS keramische antikleeflaag

Bij de productie van traditionele antikleeflagen (PTFE- lagen) worden er chemische materialen gebruikt zoals PFAS en PFOA (wereldwijd verboden sinds 2015 en werd vervangen door andere vergelijkbare chemicaliën, waarvan de effecten nog onderzocht worden.) Deze materialen zijn nodig om de PFTE-laag op de pan aan te brengen. Als deze traditionele antikleeflagen oververhit worden (>260°C) kan de PFTE-laag beginnen te ontbinden en kunnen er giftige dampen vrijkomen. Daardoor blijven ze voor een zeer lange tijd in je lichaam en kan het je uiteindelijk ziek maken.

De Thermolon keramische antikleeflaag van GreenPan is gemaakt op basis van natuurlijke materialen. Ze kan temperaturen aan tot 450°C én bevat geen schadelijke chemische stoffen. Ook kan het geen kwaad als je perongeluk een pan oververhit, deze bevatten geen giftige stoffen dus kunnen er ook geen vrijkomen! Zo ben je zeker dat je gezond aan het koken of bakken bent. Bij de productie van deze keramische antifkleeflagen stoten ze zelfs 60% minder CO2 uit in vergelijking met de traditionele antikleeflagen.

7 voordelen van de keramische antikleeflaag van GreenPan:

❥ Keramische antikleeflaag op basis van natuurlijke materialen en bevatten géén schadelijke stoffen!
❥ Duurzame antikleeflaag, versterkt met diamant. Ideaal voor intensief dagelijks gebruik.
❥ Warmt snel en gelijkmatig op voor perfecte bakresultaten.
❥ Bakken zonder plakken, met minder vetstof!
❥ Geschikt voor alle gerechten en alle vuren, ook inductie.
❥ Snel en makkelijk schoon te maken.
❥ Mag in de vaatwasser en in den oven*.

*Afhankelijk van de collectie.

Welke ervaring heb ik met GreenPan?

VERLIEFD! Allereerst heb ik Greenpan uitgeprobeerd en heb ik een omelet gebakken. Omdat ik hier altijd last mee had. Deze bleef steeds aan de pan plakken en ik kreeg het er met moeite af. Ik gebruikte dan de hardere kant van de spons waardoor ik dus steeds meer krassen maakte in mijn pannen. Daardoor werd het alleen maar erger en bleef mijn omelet als ik de pan omdraaide zelfs vast plakken. NU met Greenpan is dit geweldig…! Je moet zeer tot weinig vetstof gebruiken en dan nog blijft deze NIET plakken aan de onderkant ++ deze zijn nog eens gezond om in te bakken ook! Ik hoop dat ik jullie warm heb kunnen maken om deze pannen ook eens uit te proberen want deze zijn echt de moeite!!!

☘︎ De collectie van GreenPan kan je hier vinden op hun site!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Liefs Sanne

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: