De liebster award!

DE LIEBSTER AWARD

Deze award zag ik al een paar keer bij andere bloggers verschijnen op instagram. Geen idee wat het was tot ik zelf genomineerd werd door Sanne! (@gewichtscoach_sanne) Dankjewel voor de nominatie, superleuk! Maar wat is nu zo’n Liebster award? Het is een online award voor en door bloggers. Op deze manier zetten we elkaar in het zonnetje. Ook brengen wij zo andere blogs bij jullie onder de aandacht.

Sanne heeft 11 vragen opgesteld die ik voor jullie ga beantwoorden. Er zitten er enkele tussen waar ik toch even heb over moeten nadenken. Ben je benieuwd? Check de vragen en antwoorden hieronder!

De 11 vragen die Sanne aan mij heeft gesteld:

1. Wie ben je?

Ik ben Sanne, 26 jaar jong, 1m57 klein en woon in Herentals. Een hele leuke stad met tal van koffie- en theehuisjes. Ideaal voor mij dus als theeleut. Ik werk nu 7 jaar in de verkoop (kleding) en ben vorig jaar afgestudeerd als Voedingsdeskundige waar ik nu ook een extra centje mee bijverdien. Ik heb ook nog een 3de job in de horeca. Lekker druk, maar ik zou het niet anders willen! Ik hou van lekker en gezond eten, maar ook ga ik graag uiteten met vriendinnen/familie. Daar kan ik echt van genieten!

2. Wat weet niemand over jou, maar ga je ons nu wel vertellen?

Wat niemand over me weet (Buiten mijn zus die het ook heeft.) is dat ik last heb van Rejection Sensitivity.
Wat wil dit nu zeggen?

Het betekent dat er steeds alarmbellen afgaan bij twee triggers. 1. Als je denkt of het gevoel krijgt dat je er niet bij hoort, niet gewaardeerd wordt, niet aardig wordt gevonden of anders bent. 2. de perceptie van falen, door de mand vallen, tekort komen en niet voldoen aan de verwachtingen. Kortom dat je het niet goed doet als werknemer, collega, partner, vriendin,…

Ik heb dit onder andere gekregen omdat ik vroeger als kind gepest ben geweest. Ik heb een groeistilstand gehad waardoor ik altijd de kleinste van de klas ben geweest en waardoor ik dus gepest werd. Dit komt niet enkel daardoor , maar ook nog door andere gebeurtenissen. Daar ga ik nu niet verder over uitwijden want dan krijg je hier mijn volledig levensverhaal voor je neus.

Kortom samengevat; als HSP’er heb je een gevoeliger zenuwstelsel dat sterk reageert op negatieve en positieve prikkels zoals afwijzing en goedkeuring waardoor je af en toe in een emotionele loop belandt.

Zijn er nog die zich hierin herkennen? Let me know!

3. Wat vind je echt niet lekker?

Ik vind champignons echt niet lekker! Ze smaken naar mijn gevoel naar rubber en ik krijg ze niet binnen. Als het in hele kleine stukjes is gesneden en het gemengd wordt onder een pasta dan proef ik het meestal niet, maar als ik ze zie zitten dan vis ik ze eruit. Jakkes!

4. Wat is je favoriete (Netflix) serie?

Mijn favoriete serie is Empire, deze is te volgen op de zender FOX.

Het gaat over een uniek familiedrama gesitueerd rond een hip-hop imperium. De serie gaat over Lucious Lyon (Oscar-genomineerde Terrence Howard), een charismatische superster die zich klaarmaakt voor de beursgang van zijn bedrijf. Dat avontuur zal gepaard gaan met de nodige middelen, zij het eerlijk of oneerlijk. (Meestal oneerlijk.)

Mijn favoriet uit de serie is Jamal Lyon (Jussie Smollett), de zoon van de hoofdacteur Lucious Lyon. Hij is een zanger en de liedjes die hij zingt zijn zo mooi!

5. Wat is je grootste blunder?

Ik kan me niet direct een monumentale blunder herinneren, maar wel een hoop standaard blunders. Zoals bv. dingen zeggen die ik alleen had mogen denken.

6. Als ik je een ticket zou geven zonder bestemming, waar zou jij dan naartoe gaan en waarom?

Ik zou kiezen voor een luxeresort in Caïro (Egypte). Ik vind die piramide’s zo boeiend en zou deze heel graag nog willen gaan bezoeken. Stuur me naar Bali en ik ben ook tevreden natuurlijk, maar deze staat toch als volgende op het lijstje! Ik ben al wel eens in Egypte geweest, maar dat was een vakantie van 8 dagen en lag redelijk ver weg van de piramides. Je mag me nu wel voor gek verklaren! De meesten zullen wel voor een land veel verder weg kiezen.

7. Je gaat voor een jaar naar een onbewoond eiland en je mag 1 item meenemen. Welk item is dat?

Waterbestendige lucifers! Heb het even opgezocht hoor en dit vind ik wel een belangrijke. Kan je blijkbaar makkelijk vinden in Belgie en Nederland. Met een vuursteen weet ik nu al dat vuur maken me niet gaat lukken. (ken jezelf!) En ik haat het om kou te lijden.

8. Wat staat er nog op je bucketlist? Wat wil je echt nog een keer gedaan hebben?

Op mijn bucketlist staat onder andere nog gaan dineren in het sterrenrestaurant The Jane van Sergio Herman. De blikvanger in het restaurant is een kroonluchter van 800 kilo met 150 lichtpunten en het lijkt me een hele ervaring om daar eens te gaan eten. Natuurlijk ook om hun culinaire creaties te gaan ontdekken. Momenteel vind ik het wat te duur, maar misschien komt het er ooit nog van!

9. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik heb veel passie voor de gezonde levensstijl en voeding en ik las (lees) natuurlijk veel vakbladen , boeken en blogs van andere foodies. En op een dag denk je bij jezelf ‘ ik wil mijn kennis over mijn vak ook delen.’ Vervolgens ben ik ondertussen een eigen blog begonnen. De positieve reacties die ik al op mijn blog heb gekregen stimuleren me nog meer om verder te doen. Het is super om anderen te kunnen inspireren met wat je het liefste doet!

10. Wat onderscheidt jouw blog van andere blogs?

Bloggen is niet alleen het opschrijven van algemene informatie, maar je geeft je er je eigen persoonlijke interpretatie aan. Dat maakt dat elke blog site anders is. Ik heb voor voedingsdeskundige gestudeerd en anderen die deze opleiding hebben gevolgd hebben het misschien op een andere manier aangeleerd gekregen. Iedereen heeft ook zo zijn eigen visie op de gezonde voeding. (Zoals bv. Pascale Naessens die heeel veel kokosmelk gebruikt en waar ik absoluut geen voorstander van ben.) Ik deel mijn ervaringen en tips die ik in het dagelijkse leven al heb gebruikt en die ik belangrijk vind om aan jullie mee te geven.

Dat onderscheidt mijn blog van andere blogs en elke blog is gewoon uniek!

11. Wat is je mooiste droom?

Mijn mooiste droom is dat ik oud mag worden, liefde mag tegenkomen en gezond mag blijven. Want dat laatste is het belangrijkste!

De regels voor de genomineerden.

Er zijn als laatste een aantal regels opgesteld voor de genomineerden van een Liebster Award. Maak je geen zorgen dit is niet ingewikkeld maar gewoon om het voor iedereen duidelijk te maken! Dan heb je enkele richtlijnen waar je u blog op kan schrijven.

✦ Bedank degene die jou heeft genomineerd (Teas and Greens).
✦ Post een link naar mijn blog in jouw bericht.
✦ Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog.
✦ Beantwoord alle vragen die je gesteld zijn.
✦ Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog.
✦ Bedenk zelf nieuwe vragen die jij graag wilt stellen.
✦ Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen.
✦ Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

De volgende die ik nomineer zijn:

Thalita Martens
Eliens cuisine
Madam bakster
Ashley Willems
Madam groensel

En mijn 11 vragen aan jullie zijn:

1. Wie ben je?
2. Hoe ben je aan de naam van je blog gekomen?
3. Waarom ben je gestart met bloggen?
4. Welk voedingsmiddel lust je echt niet en welke zou je absoluut geen week kunnen missen?
5. Wat staat er standaard op je boodschappenlijstje?
6. Wat is jouw favoriete koffiehuisje?
7. Wat is één van je meest favoriete quotes? en waarom?
8. Welke geheime talenten heb je?
9. Wie/wat inspireert je om ’s morgens uit je bed te komen?
10. Als je de jackpot zou winnen wat is dan het eerste dat je zou doen?
11. Als je overal zou kunnen gaan wonen, welke plek zou je dan kiezen en waarom?

GOOD LUCK en ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Laat een reactie achter

Push the button and follow me! Thanks Sanne x

%d bloggers liken dit: